جديدترين مدل لوستر


تاريخچه صنعت برق کشور ايران


تجاري شدن صنعت برق


در سال 1250 هجري خورشيدي (1871 ميلادي) با ابداع ماشين گرامافون، گامي اساسي در تجاري سازي صنعت برق برداشته شد. چون بعد از آن تبديل انرژي مکانيکي به انرژي الکتريکي ممکن شد. يازده سال بعداز آن، در سال 1261 ( سال 1882 ميلادي) توماس اديسون اوليه موسسه برق تجاري خويش را براي تامين نوروروشنايي در يکي‌از خيابان‌هاي شهر نيويورک بهره برداري کرد.


در کشور ايران نيز او‌لين مولد برق در کشور‌ايران، سه سال پس از موسسه برق توماس اديسون استارت به فعاليت کرد. براي ادامه مقاله در زمينه ي تاريخچه برق و تاريخچه صنعت برق کشور ايران  با خبرنامه ميتره ياور باشيد.


 


 


اول مولد برق کشور‌ايران


اولي مولد برق در سال 1264 هجري خورشيدي يعني 6 سال بعد از اينکه اديسون اوليه چراغ برق را ابداع نمود؛ وارد کشور ايران شد و چراغ هايي کاخ گلستان را پر‌نور کرد و دو سال بعد از آن در سال 1266 در توکل دولت مراسم سوگواري و تعزيه گرداني سيدالشهداء را نيز با روشنايي خويش رونق بخشيد. اين مولد به امر ناصرالدين فرمان روا قاجار به وسيله محمد حسن امين الضرب به کشور‌ايران وارداتي بود.


 


ولي در سال 1284 اوليه نيروگاه محرمانه برق شهري به وسيله مرحوم حاج حسين مهدوي (امين الضرب) با اقتدار  400 کيلووات از گونه بخار پيستوني در شهر تهران فعال سازي شويد. وي اول کسي بود که با اخذ يک امتياز طومار داراي اعتبار مبادرت به تأسيس سوله برق شهري در کشور‌ايران کرد. اين نيروگاه در 24 ساعت تنها 6 ساعت برق 220 ولت تکفاز، و 380 ولت سه فاز متناوب مشترکين آن دوره را تاًمين مي کرد. در‌صورتي‌که از امتياز طومار حاج امين الضرب بر مي آيد در‌اين امتيامه برپايي سوله‌هاي برق، آجرسازي و نجاري يک جا به او واگذار گرديده بود.


 


همينطور از حدود سال 1303 بخشهاي محرمانه ديگري از گزاره کارگاه‌هاي آرد، ريسندگي، نساجي و بعضا شهرداري‌ها، در شهرهاي گوناگون کشور ايران نسبت به فعال سازي مولدهاي کوچکي از گونه ديزل و توربين بخار براي تاًمين بخشي از برق فروغ و روشنايي بخش ها شهري مبادرت نمودند .


 


در سال 1316 اوليه نيروگاه برق دولتي بقدرت 6400 کيلووات از دسته بخار، به وسيله بلديه تهران (شهرداري) در شمال شرقي خارج دروازه دوشان تپه (ميدان شهدا) راه‌اندازي شويد و ابعاد مولدهاي ديزلي و نيز توربين بخار بقدرت ساخت برق نيروگاه نام برده بيشتر شويد. برخي از اين نيروگاه ها تا سال 1347 جهت ايجاد و عرضه نيروي برق آيتم افتتاح قرار مي‌گرفت . با فعال‌ساز‌ي نيروگاههاي سد اميرکبير، آلستوم ( نيروگاه طرشت ) و فرح آباد (بعثت) تا سال 1348 ه.ش و ساخت نيروي برق کافي در آن دوره، نيروگاههاي برق منصوبه در ميدان شهدا خاموش و براي مدام از مدار بيرون شويد.


 


حاج امين الضرب


قطعا اولي شخص تاثيرگذا و به يادماندني در تاريخچه صنعت برق جمهوري اسلامي ايران حاج امين الضرب ميباشد. مورخ صنعت برق در جمهوري اسلامي ايران با نصب و بهره‌برداري از مولدهاي کارگاه مرحوم حاج امين الضرب و بعد با افتتاح از مولدهاي بنگاه برق تهران در شهر تهران ابتدا شويد. به خواسته ارائه عمر آن به مردم و همينطور سير تحولي که در زمان بيشتراز يک قرن در‌اين صنعت به وجود آمده جايگاه عالي وزارت نيروي وقت مقرر فرمودند که کمپاني برق حيطه‌اي تهران با به کار گيري از همگي تجهيزات مو جود و با همياري تمامي مالک نظران نسبت به توليد موزه مستمر برق در محل اصلي يک کدام از کهن‌ترين نيروگاه‌هاي سرزمين احداث شد. در پيشين و محل فعلي موزه، 4 کارگاه قرار داشت که عبارت بودند از سوله اشکودا، سوله ديزل، کارگاه وستينگهاوس هشت هزار کيلوواتي و سوله وستينگهاوس قريه هزار کيلوواتي.


 


راهنماي خريد چراغ ال اي دي


 


 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : صنعت ,نيروگاه ,امين ,کشور ,الضرب ,تهران ,امين الضرب ,کشور ايران ,تاريخچه صنعت ,ميدان شهدا ,جمهوري اسلامي ,جمهوري اسلامي ايران
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ناب - طالب پور سون بیت | مرجع دانلود و خرید و فروش بیت و تکست پلاستیک عایق پنجره آسان مش ویرافایل لوله پلی اتیلن و لوله کاروگیت مداحی های 96